Terrina z łososia w maku

Terrina z łososia w maku

Terrina z łososia w maku

Terrina jest to rodzaj pasztetu z mięsa, ryb lub warzyw, pieczona w kąpieli wodnej. Podawana może być na zimno, ale również i na ciepło. Szczególnie popularna w restauracjach francuskich, ale nie tylko. Bardzo prosty przepis, którego efekt jest zaskakujący i dla oczu, i dla podniebienia - terrina z łososia w maku. Składniki na formę keksowa 30 cm x 12 cm: - 1,1 kg świeżego łososia (filet bez skóry) - 2 czerstwe kajzerki (namoczone w wodzie) - 2 duże cebule (lub 3 średnie) - 4 jajka - 2 – 3 łyżeczki marynow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, łosoś, ryby, przepisy na święta, ryba, ciekawe przepisy, jajko, przystawki, filet z łososia, warzywa, kanapka, pasztet, bułki, francuskie, mięso, kanapki, chleb, przekąska, przekąski, mięsa pieczone, przystawka z łososiem, łosoś wędzony, bez pieczenia, przekąski na ciepło, dania bez mięsa, chleb mieszany, jajka na święta, ryby na święta, drugie danie, dania na gorąco

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.