Ramen wołowina/ indyk

Ramen wołowina/ indyk

Ramen wołowina/ indyk

Ramen przygotowałam już drugi raz, na specjalne życzenie pewnej ważnej dla mnie osoby, której wersja pierwsza smakowała bardzo. Standardowo mięso i warzywa najpierw karmelizowałam w piekarniku, by potem gotować z nich wywar przez prawie 4 godziny. Jako topping użyłam makaronu do ramen, słodkich papryczek, marynowanych i smażonych pieczarek, grzybów mun i shitake oraz mięsa z wywaru. Całość bardzo smaczna i sycąca. Składniki (na 4-6 porcji): 1/2 kg pręgi wołowej 1/2 kg skrzydełek indyka 1 duża szyjka i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Autor

mangopapaja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, mięso, indyk, syrop, por , marchewka, imbir, pieczarki, makarony, makaron, jajko, seler, makaron z patelni, omlet, skrzydełka, wołowina, polewa, zupa, pieczarki w sosie, sos z grzybów , makaron z pieczarkami, makaron smażony, sos do makaronu, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, omlet na słodko, zupa grzybowa, zupa z selera

Inne przepisy z Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.