Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi

Przepis na : obiad

Gnocchi to niewielkie ziemniaczane kluseczki, podobne do naszych polskich  kopytek. We Włoszech są bardzo popularne, podaje się je z przeróżnymi  sosami  jak pomidorowe, grzybowe czy pesto . Składniki: 1 kg ziemniaków mączystych 200-220 g mąki pszennej 1 jajko sól Wykonanie: Ziemniaki szoruję i gotuję w mundurkach do miękkości. Odcedzam i gdy przestygną obieram ze skórki. Przeciskam przez praskę. Przekładam na stolnicę, robię dołek, wsypuję mąkę i dodaję jajko. Wyrabiam tylko do połączenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.