Pierogi z mięsem z rosołu / Polish Pierogi with Leftover Chicken

Pierogi z mięsem z rosołu / Polish Pierogi with Leftover Chicken

Pierogi z mięsem z rosołu / Polish Pierogi with Leftover Chicken

Przepis na : obiad

Pierogi z mięsem z rosołu / Polish 'Pierogi' with Leftover Chicken Dziś zapraszam na pierogi z mięsem z rosołu - pyszny, polski klasyk. Jeśli macie akurat trochę mięsa i warzyw z wywaru, skorzystajcie z wolnego czasu i ulepcie je sobie na drugie danie. Pierogi z mięsem z rosołu możecie nadziać dowolnym kawałkiem ugotowanego, zmielonego mięsa. U mnie to stu procentach drobiowe - używając akurat tego gatunku, pamiętajcie, by dodać do farszu kilka łyżek bulionu, inaczej może wyjść suchy. Świetnym dodatkiem do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.