Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku.

Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku.

Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku.

Przepis na : obiad

Bitki wieprzowe w sosie własnym. Bitki wieprzowe w sosie własnym. Składniki:   600 g wieprzowiny np. schabu, karkówki lub szynki 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 600 ml wywaru lub wody sól, pieprz Przygotowanie:   Wieprzowinę podziel na cztery plastry. Przez folię spożywczą rozklep tłuczkiem, na bitki grubości 1/2 centymetra. Dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące.   Na patel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuron.com.pl

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.