Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Składniki: Ciasto: - 600-650g mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - 7 ziemniaków - 200g twarogu półtłustego - pół cebuli - 1-2 łyżki masła - sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto. Do szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie wodę z mlekiem. Dokładnie zagnieść, dosypując mąki. Ciasto musi wyjść miękkie, elastyczne i nie może kleić się do rąk. Gotowe cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.