Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Przepis na : obiad

 Dziś zaserwowałam pulpety w sosie koperkowym.  Składniki: Mielona łopatka (ok 0,7kg) 2lyzki bułki tartej 2 łyżki wody Pęczek kopru Marchew Mąka do oprószenia pulpetów i zagęszczenia sosu Olej Sól, pieprz, czosnek, majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.  Mielone mięso wymieszałam z bułką, wodą, solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Odstawiłam na około 20minut. Uformowałam pulpeciki i oprószyłam je mąką. Włożyłam je na rozgrzany olej i podsmażyłam z każdej strony, następnie podla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.