Idealny biszkopt kakaowy

Idealny biszkopt kakaowy

Idealny biszkopt kakaowy

Biszkopt „rzucany” jest po prostu genialny. Pamiętasz jego wersję podstawową ? Jest to jeden z najczęściej odwiedzanych postów na Kulinarnej (nie)codzienności ;) I wcale mnie to nie dziwię, bo lepszego przepisu na biszkopt nie znam :) A jak przekształcić go na biszkopt kakaowy? Wystarczy zamienić część mąki na kakao i gotowe ;) Składniki (tortownica 28 cm): 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka octu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki mąki pszenne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.