Ciasto krucho-drożdżowe

Ciasto krucho-drożdżowe

Ciasto krucho-drożdżowe

Uniwersalne ciasto, z którego możemy zrobić makowiec, struclę, placek ze śliwkami, bułeczki z dżemem, szarlotkę, itp. Składniki: 400 g mąki tortowej 2 czubate łyżki cukru pudru 150 g masła 2 jajka szczypta soli cukier waniliowy otarta skórka z cytryny 50 g świeżych drożdży 1 łyżka ciepłej wody 2 łyżki gęstej śmietany Dodatkowo: masa makowa, dżem, powidło, etc. Wykonanie: Drożdże rozetrzyj z łyżką ciepłej wody, a następnie wymieszaj ze śmietaną i odstaw w ciepłe miejsce. Roztop masło i odstaw do przestygnię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

misia3ekmisia3ek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, śliwka, makowce, lukier , tarta, przepisy na kruche ciasto, ciasto drożdżowe, ciasto kruche, szarlotka, polewa czekoladowa, ciasta drozdzowe, placek ze śliwkami, drożdżowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa, ciasto ze śliwką, strucla makowa, tarta czekoladowa

Inne przepisy z Kulinarna (nie)codzienność

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.