Składniki Woda około 2/3 l drób ( kto co woli lub kto co ma ) ja użyłam 2 nóżki wołowina ( szponder ) jarzyny: pietruszka korzeń, seler, marchewka, por, przypalona cebula, nać do posypania, czosnek przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, 3 łyżeczki sosu sojowego Przygotowanie: Umyte mięso wkładamy do garnka z zimną wodą. Gotujemy na bardzo małym ogniu( dzięki temu nasz rosół będzie klarowny i nie będzie miał szumowin). Kiedy się zagotuje dodajemy liś... czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!