Przedwiosenna kremowa zupa z czerwonej kapusty z pomarańczą

Przedwiosenna kremowa zupa z czerwonej kapusty z pomarańczą

Przedwiosenna kremowa zupa z czerwonej kapusty z pomarańczą

Ostatnie kilka szarych dni przewiało mnie do szpiku kości i wrzuciło pod kołdrę z paczką chusteczek i gorącym naparem z imbiru. Na szczęście teraz jest już o wiele lepiej i z radością mogę zaserwować Wam świat widziany przez przymat różowej, rozgrzewającej zupy krem na bazie czerwonej kapusty i buraków :) To idealna propozycja dla wszytkich, których dopadło przeziębienie! Kremowa zupa pełna wspierających odporność warzyw doprawiona rogrzewającym imbirem, delikatnie szczypiącym w język pieprzem i aromatycznym lubc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.