Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem z magnolii

Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem z magnolii

Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem z magnolii

W tym roku dostałam całą miskę magnoliowych płatków od mojej szefowej, która w swoim ogrodzie ma te piękne, dostojne drzewa pełne różowo-białych kwiatowych kielichów :) Kwiaty tej rośliny są wykorzystywane we wspieraniu układu oddechowego przy zapaleniu zatok i w sezonie wiosennego pylenia roślin, podczas którego dzielnie wspierają nosy alergików. Działa rozkurczowo i poprawia nastrój :) Magnolię w kuchni można wykorzystać na naprawdę wiele sposobów. Można zrobić magnoliowy ocet, syrop lub usmażyć płatki w t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.