Cypryjski oscypek, czyli halloumi- na grzankach

Cypryjski oscypek, czyli halloumi- na grzankach

Cypryjski oscypek, czyli halloumi- na grzankach

Moje porównanie w tytule pewnie dla niektórych jest dość odważne, ale biorąc pod uwagę konsystencję sera halloumi, jego słonawy smak i to, że zdarza mu się trzeszczeć między zębami, pozwoliłam sobie zestawić go z naszym wspaniałym i niepodrabialnym oscypkiem. Wytwarzany głównie z mleka owczego lub mieszanki owczego, krowiego i koziego, ser halloumi jest wielką dumą Cypryjczyków. Serio! Przeciętny Cypryjczyk zjada 8 kg tego specjału rocznie! Nic dziwnego! Jest naprawdę bardzo smaczny, a przy tym może zachwyci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, pesto, słonecznik, pasty, pasta, chleb, mięso, warzywa na patelnie, dania na gorąco, dania bez mięsa, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.