Curry z jagnięciną

Curry z jagnięciną

Curry z jagnięciną

Można zrobić wołowinę w ten sam sposób jeśli nie lubicie jagnięciny. Do woka wlać olej, rozgrzać go. Następnie wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć tak długo, aż cebula lekko zmięknie. Mięso oczyścić z błonek i tłuszczu, pokroić na cienkie paseczki. Wrzucić do woka i smażyć mięso, aż straci kolor surowizny. Co chwilkę mieszać. Dodać pastę curry, mleczko kokosowe, pokrojoną paprykę,przecier pomidorowy, sos rybny tajski, sok z cytryny, wołowy wywar, Wymieszać i zagotować. doprawić do smaku solą, jeśli nie jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kokosowe, makarony, curry, ryż, sosy, makaron, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, papryka, pasty, pasta, wołowina, dania z makaronem, dania mięsne, kuchnia tajska, sos do ryżu, sos do makaronu, makaron smażony, ryż smażony, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.