KREMOWA ZUPA PIECZARKOWA

KREMOWA ZUPA PIECZARKOWA

KREMOWA ZUPA PIECZARKOWA

Tradycyjnie zupka pieczarkowa bez żadnych udziwnień ugotowana na kości schabowej. Prosto, smacznie, szybko i tanio.  Składniki: pieczarki 0.5 kg woda 2 l.  sól morska 1 płaska łyżka kostka rosołowa 1 szt. sól, pieprz do smaku ziemniaki 4- 5 szt. marchew 1 szt. grzybki suszone 2 szt.  cebula 1 szt.  olej 2 łyżki ziele angielskie 2 kulki śmietana kwaśna 2 łyżki śmietana do zup i sosów 12 %  2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżki kość schabowa 1 szt.  zimna woda ok. 2-3 łyżek Sposób prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.