Móżdżek cielęcy, panko, szafranowe aioli

Móżdżek cielęcy, panko, szafranowe aioli

Móżdżek cielęcy, panko, szafranowe aioli

320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu,   Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz   szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g musztardy dijon, 150 ml oleju, sól, cukier, pieprz, 5 ml soku z cytryny, 3 g czosnku, 0,5 g szafranu Móżdżek cielęcy włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać ocet, liście laurowe, pieprz. Gotować, od zagotowania 3 minuty. Móżdżek przełożyć do zimnej wody, ostudzić. Obrać z błony,  podzielić na ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.