Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę w lekkiej zalewie octowej z oliwą Papryka to niezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka pieczona. Pieczona papryka jest bazą cudownej zupy, dodatkiem do sosów i sałatek, a polana oliwą stanowi samodzielną przekąskę. Pieczoną paprykę można także marynować i cieszyć się jej słonecznym smakiem w zimowych miesiącach. Oto prosty i szybki przepis na pieczoną paprykę w słoikach. Składniki potrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, sałatki, sałatka, obiad, deser, ryby, desery, kolacja, przekąski, przekąska, pasta, ciasto, kanapki, pasztet, ryba, mięso, ogórki, pieczywo, pasty, zupa, kapustą, sosy, grill, ciasto z kremem, przetwory, sałatka grecka, szybka sałatka, zupa krem, szybki obiad, sałatka na grilla

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.