Grahamki z krupczatką i kefirem

Grahamki z krupczatką i kefirem

Grahamki z krupczatką i kefirem

Przepis na : śniadanie

Grahamki uwielbiam! Zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Mając tyle mąki od Młynomag przyszedł mi pomysł na takie wykonanie i na drugi dzień upiekłam - z  zewnątrz chrupiąca skórka, w środku mięciutkie :) Składniki: 2,5 szkl. mąki graham (typ 1850) 1 szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. otrębów pszennych 1/2 szkl. mleka 3/4 szkl. wody 3 łyzki kefiru 7g suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Kefir i mleko wyjmujemy z lodówki, aby złapa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowy Przepisownik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.