Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance

Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance

Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance

Przepis na : kolacja

Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam czeka nas eksplozja smaku – soczyste, aromatyczne nadzienie dosłownie tryskające smakiem – bo w ugotowanym kołdunie doprawione mięsa, cebulka i słonina wytworzą swój własny, wspólny smak, otulony ciasno i szczelnie delikatnym, pierogowym ciastem. W sieci spotykam się z pielmieniami nazwanymi kołdunami i na odwrót. Oba te dania – syberyjs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, rosół, mielone, wołowina, wieprzowina, ciasto z bezami, ciasto na niedziele, orzechy, drobiowe, pierogi przepis, pierogi, szynka, orzechy włoskie, jajko, mięso mielone, kolacja, obiad, lekkie ciasto, ciasto z orzechami, tani obiad, dania na gorąco, szybki ciasto, szybkie ciasto, szynka gotowana, dania bez mięsa, mięso na obiad, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.