Tost z pastą z awokado i jajka

Tost z pastą z awokado i jajka

Tost z pastą z awokado i jajka

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka,  a do tego sałata i mamy świetną i pyszną alternatywę dla tradycyjnych kanapek.  Składniki: 2 kromki chleba razowego 1/3 dojrzałego awokado liść sałaty 1 małe ugotowane na twardo jajko 1 łyżeczka soku z cytryny  1 ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie: Zrobić tosty (w tostownicy lub podpiec na suchej patelni). Awokado rozgnieść z jajkiem, dodać sok z cytryny i drobno posiekany czosnek, doprawić s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Healthy food explorer

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.