Chińskie fasolki w Chińszczyźnie

Chińskie fasolki w Chińszczyźnie

Chińskie fasolki w Chińszczyźnie

Przepis na : obiad

300 g karkówki 2 woreczki ciemnego ryżu garść fasolek chińskich 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek papryki czerwonej listek pora listek selera sól pieprz pieprz ziołowy szczypta imbiru szczypta cynamonu ocet winny oliwa sos sojowy ciemny Mięso zamarynować w mieszance octu i oliwy z solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin. Ryż ugotować i wyjąć z wody. Fasolki ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odcedzić. Pokroić mięso w paseczki, cebulę i paprykę również w paseczki. w wooku rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Renata PyzikRenata Pyzik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, mięso, fasolka, seler, por , imbir, sosy, karkówka, kuchnia chińska, wieprzowina, fasola, dania obiadowe, ryż po chińsku, dania chińskie, karkówka w cebuli, sos do ryżu, ryż smażony, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.