Pierogi z fetą i szpinakiem

Pierogi z fetą i szpinakiem

Pierogi z fetą i szpinakiem

Pierogi z fetą i szpinakiem, to dla mnie klasyk jak ruskie czy z mięsem i choć z uwagi na składniki goszczą one  u nas rzadziej niż te wymienione we wstępie, ja i Mama bardzo je lubimy. Polecam zwłaszcza te z świeżego szpinaku, bo są zwyczajnie lepsze od tych zrobionych z mrożonych zapasów. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 1 łyżka masła goraca woda Składniki na farsz: 0,5 kg świeżych liści szpinaku  1 opakowanie sera feta 30% 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła pieprz, sól do smaku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, pierogi przepis, pierogi, szpinak, ciasto, ser feta, boczek, mięso, pierogi ze szpinakiem, pierogi z szpinakiem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pierogi z mięsem, ciasto z bezami, uszka z mięsem

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.