Wołowina, puree z selera i grzybowy sos z Gorgonzolą

Wołowina, puree z selera i grzybowy sos z Gorgonzolą

Wołowina, puree z selera i grzybowy sos z Gorgonzolą

Składniki: 400 g wołowiny 3 cebule 400 g pieczarek 60 g gorgonzoli kubek śmietany 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego duży seler szczypiorek sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, papryka słodka i ostra szczypta imbiru kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Wołowinę przyprawić czosnkiem, przyprawami, kilkoma kroplami sosu sojowego i odstawić do lodówki na 3 godziny. Selera i 2 cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju lub masła zalać bulionem i gotować do miękkości. Miękki zmiksować blen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.