Makaron w sosie pieczarkowym

Makaron w sosie pieczarkowym

Makaron w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Składniki filet z kurczaka 1 średni por kilka pieczarek sól, pieprz 2 ząbki czosnku kilka różyczek brokuła 2 szklanki bulionu Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki i podsmażyć na łyżce oleju. Obrane pieczarki posiekać w plasterki i dodać razem z porem do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Smażyć ok 5 min.  Wlać bulion i dusić ok 10 min. Zgasić ogień dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać i gotowe.  Brokuła włożyć do osolonego wrzątku i po 4 min jest gotowy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.