Jagodzianki z serem i kruszonką – niezapomniany smak dzieciństwa

Jagodzianki z serem i kruszonką – niezapomniany smak dzieciństwa

Jagodzianki z serem i kruszonką – niezapomniany smak dzieciństwa

Przepis na : śniadanie

Jagodzianki z serem i kruszonką to nieziemsko pyszne bułeczki drożdżowe z wyjątkowym nadzieniem. Świetnie sprawdzą się na śniadanie czy słodki podwieczorek. Są mięciutkie i puszyste, a także zachowują świeżość nawet na drugi dzień po upieczeniu (nie wiem czy na trzeci też, bo nigdy tyle nie dotrwały, zawsze znikają w mgnieniu oka). Jeśli macie pod ręką jagody, jest to wypiek wręcz obowiązkowy!   Składniki na jagodzianki z serem i kruszonką (12 sztuk): 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 (350 g) + do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.