Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36

Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36

Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36

Raz żar leje się nieba, raz leje deszcz, a jeść przecież trzeba :)  Dzisiaj propozycja dla mięsożerców czyli mielona wołowina w musztardowym sosie zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym.  Smakowała wszystkim domownikom, nawet wybrednemu Synciowi, który poprosił o dokładkę. Wołowina zapiekana z puree ziemniaczanym 5 sporych ziemniaków (u mnie młodych) 200 ml gorącego mleka 2 łyżki masła szczypta soli łyżka posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 600 g mielonej wołowiny só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, mięso, ziemniaki, puree, wołowina, puree ziemniaczane, pieczywo, chleb, zupa pomidorowa, sałatki, sałatka, ziemniaki zapiekane, sos pomidorowy, sos mięsny, mięso mielone, salatka ziemniaczana

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.