Maslane ciasto drozdzowe z jezynami i malinami, z kruszonka czyli poWeekendowe Lakocie odc.129

Maslane ciasto drozdzowe z jezynami i malinami, z kruszonka czyli poWeekendowe Lakocie odc.129

Maslane ciasto drozdzowe z jezynami i malinami, z kruszonka czyli poWeekendowe Lakocie odc.129

Wreszcie weekend bez pracy i wyjazdów, i mogę poświecić się pieczeniu :) Tym razem chcę zaprosić Was na pyszne, lekkie ciasto drożdżowe, pachnące masłem i owocami leśnymi. Proporcja jest idealna na dużą blaszkę do ciasta. Maślane ciasto drożdżowe z jeżynami i malinami, z kruszonką  ciasto: 550 g mąki pszennej luksusowej (typ 550) 240 ml ciepłego mleka 2 jajka 25 g świeżych drożdży 70 g cukru waniliowego 70 g  masła szczypta soli po 200 g malin i jeżyn kruszonka: 60 g mąki pszennej 50 g cukru waniliow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, maliny, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pieczywo, drożdżowe, chleb, do pracy, ciasto z malinami, pyszne ciasto, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.