Dyniowe brioszki z makiem / powidlem czyli Niedzielne Sniadanie odc.64

Dyniowe brioszki z makiem / powidlem czyli Niedzielne Sniadanie odc.64

Dyniowe brioszki z makiem / powidlem czyli Niedzielne Sniadanie odc.64

Połączenie masy makowej i dyni chodziło za mną od jakiegoś czasu. Marzyły mi się puszyste bułki i słodka, makowa masa... Bazową recepturą do upieczonych dzisiaj brioszek był przepis znaleziony w Kwestii Smaku . Dokonałam jednak kilku istotnych zmian. Bułeczki wyrabiałam mikserem, ale opornie szło i musiałam pomóc sobie dłońmi. Ciasto rosło w lodówce całą noc, rano szybko ociepliło się w leciutko nagrzanym piekarniku. Ładnie dały uformować się kształtne bułeczki. Dyniowe brioszki z makiem / powidłem 250 g purée... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, dynia, bułki, kefir, pieczywo, chleb, jajko, śniadanie, ciasto na niedziele, mak, śniadania, placuszki, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasta tortowe, chleb na drożdżach , szybkie śniadanie, chleb mieszany, dania na gorąco

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.