Cytrynowe spaghetti z pachnacym indykiem i bazylia

Cytrynowe spaghetti z pachnacym indykiem i bazylia

Cytrynowe spaghetti z pachnacym indykiem i bazylia

Smaczny pomysł na lekkie danie do zrobienia na szybko (prawie tak szybko jak makaron z pesto). Aksamitnie kremowy makaron i wyraziste, lekko pikantne mięso.  Pomysł na przygotowanie spaghetti zaczerpnięty z książki Donny Hay "Szybko, świeżo, prosto", mięsko wg własnej koncepcji.   Cytrynowe spaghetti z pachnącym indykiem i bazylią 200 g makaronu spaghetti 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy 25 g drobno startego parmezanu sól, pieprz duża garść posiekanych listków bazylii 400 g piersi z indyka ga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, indyk, spaghetti, makaron, pieczywo, pesto, chleb, mięso, piersi, pierś, polewa, cytryna, ser, makaron z pesto, pierś z indyka, makaron z serem, dania z makaronem, makaron smażony, dania z piersi indyka, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.