mazurek z masą krówkowo kukułkową

mazurek z masą krówkowo kukułkową

mazurek z masą krówkowo kukułkową

składniki na ciasto kruche: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 125 g masła, miękkiego 1 jajko 1 szczypta soli dodatkowo: białko wykonanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko oraz sól i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Odkrawamy ok. 2/3 części ciasta i rozwałkowujemy je na kwadrat. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z pozostałego ciasta formujemy wałeczki, zaplatamy je. Blat ciasta nakłuwamy widelcem, a ok. 1 cm-owy margines ciasta smarujemy biał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.