Kapuśniak zabielany śmietaną

Kapuśniak zabielany śmietaną

Kapuśniak zabielany śmietaną

Kapuśniak zabielany śmietaną Przepis na czeski kapuśniak zabielany z kiszonej kapusty z papryką i śmietaną. Kapuśniak zabielany śmietaną czyli moravská zelňačka to prosta i pożywna zupa z kiszonej kapusty, ziemniaków, cebuli, boczku i kiełbasy. Na Morawach kapuśniak z kiszonej kapusty zabielany śmietaną doprawiany jest solidną porcją mielonej czerwonej papryki. Zagęszczony zasmażką z mąki czeski kapuśniak na długo zaspakaja głód. To prawdziwa uczta oraz klasyka czeskiej kuchni. Przepis na zabielany śmietan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusniak, kapusta kiszona, zupa, boczek, kiełbasa, pierogi, ziemniaki, ciasto, śniadania, żeberka, naleśniki, obiad, sałatki, tiramisu, ciasteczka, grzyby, sałatka, kolacja, surówka, przetwory, ogórki, ciasto na pierogi, bigos, ogórki konserwowe, galaretka, surówka z czerwonej kapusty, ciasto z galaretka, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.