Chleb graham, klasyczny

Chleb graham, klasyczny

Chleb graham, klasyczny

Kolejny wypiek chleba, tym razem z mąki graham. Przepis jest bardzo prosty a smak chleba naprawdę dobry, miodowy. Chleb graham, klasyczny PRZEPIS /źródło: A. Fiedoruk "Chleb domowy wypiek"/ Temperatura pieczenia: 190oCCzas pieczenia: 1 h Składniki 40 dag mąki Graham, typ 1850 10 dag mąki pszennej chlebowej, typ 850 3 dag świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka miodu (dodatkowo dodałam, nie było w przepisie) 1 łyżka soli 80 ml ciepłego mleka 2 łyżki płatków owsianych 1 żółtko tłuszcz do wysma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 15 maja 2014 16:33:03

Dziwny ten przepis na ten klasyk.W przepisie mleko,a potem woda mineralna.Skoro mąka graham 1850 to po co ją przesiewać?Przecież to ma być pełne ziarno!!!Pozdrawiam:)