Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj

Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj

Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj

Przepis na : kolacja

Od dawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki.  Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając pomysłu na majowe gotowanie w kuchni Regionalnych Smaków trafiłam na Ruchanki Kociewskie i dzięki temu znalazłam przepis, którego szukałam. Zacznę od wyjaśnienia skąd taka oryginalna nazwa potrawy: Ruchanki (od wyrabiania, ruszania ciasta:), Kociewskie (od Kociewia, regionu na Pomorzu Gdańskim).  Kociewiacy to społeczność... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.