Śledź po żydowsku, czyli śledź w majeranku.

Śledź po żydowsku, czyli śledź w majeranku.

Śledź po żydowsku, czyli śledź w majeranku.

 Nadszedł czas na przepis na śledzia po żydowsku, bo robię je od lat. Jeśli miałabym określić jego smak, to zdecydowanie czosnkowo-majerankowy.  To jedna z tych przystawek śledziowych, które  kochasz lub kompletnie nie lubisz. Skłaniki: 500 g śledzia solonego 6 dużych ząbków czosnku 1 duża biała cebula 2 łyżki suszonego majeranku  2 łyżki octu jabłkowego 1/2 szklanki siekanego koperku pieprz grubo mielony olej zimno tłoczony Przygotowanie: Płaty śledziowe namoczyć na godzinę lub dwie w lod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.