Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami

Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami

Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami

Przepis na : obiad

Aromatyczne pierogi z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy Do ciepłego mleka dodać cukier i drożdże, a następnie zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Przesiać 0,5 kg mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, feta, suszone pomidory, dynia, ziemniaki, ser feta, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, sosy, dania obiadowe, obiad, ziemniaki w mundurkach, sos czosnkowy, dynia pieczona, jajka z farszem, pieczone ziemniaki, sos do jajek

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.