Calzone bolognese

Calzone bolognese

Calzone bolognese

Calzone to pierogi z ciasta na pizzę. Farsz możemy robić jaki tylko nam się zamarzy. Dziś z farszem ala bolognese z pieczarkami. Smacznego! :)Składniki na ciasto:400 g mąki30 g drożdży4 łyżki oliwy z oliwek2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) oryginalnie powinien być rosółpół łyżeczki solijajko do posmarowania ciastaSkładniki na farsz:0,5 kg mielonej wołowiny1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowegook. 10 pieczarekświeże oregano lub suszonesól, pieprz2 ząbki czosnku100 g mozzarelli a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, mielone, pieczarki, zupa pomidorowa, pomidor, placki, pizza , mięso, pizza przepis, ciasto na pizze, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, rosół, wołowina, ser żółty, włoska, mięso mielone, pieczarki w cieście, pierogi z mięsem, jajka z farszem, mielone pieczarki, smażony ser, ciasto z białek , suszone pomidory, placek z serem, mleko zwykle, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.