Klasyczne zrazy wołowe

Klasyczne zrazy wołowe

Klasyczne zrazy wołowe

Przepis na : obiad

Klasyczne zrazy wołowe Zwane też roladami śląskimi, tradycyjne faszerowane bitki wołowe, najczęściej podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dobre zrazy powinny być mięciutkie, kruche i aromatyczne, zanurzone w pysznym sosie pieczeniowym. Składniki: 8 plastrów wołowiny zrazowej 10 dkg wędzonego boczku 1- 2 ogórki kiszone 1-2 cebule skórka od chleba, najlepiej razowego 4-5 łyżek musztardy sól, pieprz około pół litra wody 1 łyżka mąki 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie: kilka suszonych grzybków   &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, ogórki, kluski, sosy, mięso, boczek, roladki, chleb, zrazy wołowe, mielone, ogórki kiszone, kapustą, wołowina, mięso mielone, dania mięsne, obiad, karkówka, chleb razowy, boże narodzenie, wielkanoc, mięsa pieczone, kapusta kiszona, pieczony boczek, chleb mieszany, pieczona karkówka, karkówka pieczona, karkówka w cebuli, karkówka na obiad

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.