Twarogowe placuszki z ricottą i melisą ze śliwką

Twarogowe placuszki z ricottą i melisą ze śliwką

Przepis na : śniadanie

Niecały miesiąc temu miałam ogromną przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych on-line organizowanych przez markę Herbapol. Wraz z wieloma innymi, znanymi blogerami i dietetykami gotowaliśmy te same dania, w tym samym czasie, ale z różnych miejsc w Polsce. Oprócz wspólnego gotowania podejmowaliśmy tematy związane z tym jak łączyć składniki, by były smaczne i zdrowe. Wspólnie przygotowaliśmy między innymi te placuszki, które od razu skradły moje serce! Spróbujcie! Składniki na 2-3 porcje: – 200g...

Czytaj dalej na blogu Be Fit Be Strong

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Martyna JackoMartyna Jacko

Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, bezglutenowe, placuszki, śliwka, dietetycznie, wegańskie, placki, maliny, ciasto, śniadania, naleśniki, naleśnik, ciasto ze śliwką, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Be Fit Be Strong

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.