Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

Przepis na : obiad

  Ciasto na pierogi: 500 g mąki (u mnie orkiszowa) + trochę do podsypania 1 jajo szczypta soli szklanka gorącej wody ( tyle ile zabierze mąka) Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy dołek, wbijamy jajko i szczyptę soli. Zaczynamy zagniatać mąkę z jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Wyrabiamy 8-10 minut. Po wyrobieniu odstawiamy na 30 minut i przykrywamy aby nie wyschło. Farsz: opakowanie sera ricotta cebula ząbek czosnku 3-4 kostki mrożonego siekanego szpinaku sól i pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.