Kiszony czosnek w ząbkach

Kiszony czosnek w ząbkach

Kiszony czosnek w ząbkach

K iszony czosnek w ząbkach. Można kisić również całe główki.  Ja nie miałam dużego słoja dlatego umieściłam go ciasno w mniejszych słoikach. Kiszony czosnek wykorzystać do zup, sałatek. Składniki: kilka główek młodego czosnku kawałek chrzanu kilka ziaren kolendry, gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego, kopru włoskiego liście laurowe kilka szt. sól kamienna 1 łyżka na 1 litr wody Przygotowanie: W odę zagotować, posolić i wystudzić. Obrać ząbki czosnku. Do wyparzonych i suchych słoików dodać na dno przyprawy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.