Budyń jaglany z dynią i pomarańczą

Budyń jaglany z dynią  i pomarańczą

Budyń jaglany z dynią i pomarańczą

Przepis na : deser

Budyń jaglany można zjeść na śniadanie lub jako deser. Jeśli dodamy więcej płynu może powstać koktajl jaglany. Mój pachnie pomarańczą i rokitnikiem, który nie jest obowiązkowy. szklanka pure z dyni lub upieczony batat kasza jaglana - 1/2 szklanki sok pomarańczowy - 1 szklanka 1 i 1/2 szklanki wody lub napoju roślinnego ( np. migdałowy) skórka z pomarańczy trochę orzechy pekan lub włoskie garść cynamon - 1/2 łyżeczki 1 łyżka masła migdałowego sól himalajska - 1 szczypta syrop klonowy - 1-2 łyżka kilka orzechów wło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.