Racuszki dla dzieci.
Puszyste racuszki na śmietanie.
Przepis na pyszne, mięciutkie i puszyste jak chmurka racuszki dla dzieci. Racuszki bez mleka, drożdży i proszku do pieczenia - mimo to leciutkie i delikatne. Racuszki idealne na śniadanie, podwieczorek lub piknik. Świetne zarówno na ciepło jak i już po ostygnięciu.
Racuszki dla dzieci - wypróbowany przepis. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :)
Jak zrobić racuszki dla dzieci bez mleka, drożdży i proszku do pieczenia - przepis, składniki i przygotowanie.
Oto składniki na racuszki dla dzieci.
------------------------------------
Liczba porcji : 4
Czas przygotowania : 30 minut
------------------------------------
SKŁADNIKI:
- 200g mąki pszennej
- 200ml śmietany 22%
- 3 jajka
- szczypta soli
- tłuszcz do smażenia
- opakowanie cukru waniliowego
- cukier puder do posypania
- ulubiony dżem
Przepis na racuszki dla dzieci.

PRZYGOTOWANIE:
Krok 1.
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.
Krok 2.
Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.
Krok 3.
Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Krok 4.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu.
Smacznego :)
ale apetyczne!
OdpowiedzUsuń