chorą Babcią na pewno nie były łatwym "kawałkiem chleba", a swoją figurę bardziej niż genom zawdzięczała właśnie temu wysiłkowi. Czemu tak twierdzę...? No bo przecież skoro wzięłam po niej siwe włosy i żylaki, to czemu nie miałabym też zgarnąć szczupłej sylwetki...? Na wszystko zapracowała sama i wiem, że gdybym ja wyszła w końcu z tej kuchni, to pewnie(...)Składniki: 2 szklanki mleka 40g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 małe jajka 3 pełne szklanki mąki pszennej Szczypta soli Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy do temperatury max. 40⁰C. ½ szklanki odmierzamy i mieszamy wraz z drożdżami, cukrem, cukrem waniliowym i łyżką mąki. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 minut
Kuchnia w czekoladzieSprawdź inne wyszukiwania: