![]() |
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą |
Przepis na klasyczną surówkę z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą do obiadu.
Pyszna surówka obiadowa z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, doprawiona cukrem, odrobiną chili i kiełkami. Surówka fantastycznie pasuje do smażonej ryby, do mięs pieczonych i z grilla. Świetna surówka do hot dogów lub domowych burgerów.
Jak zrobić surówkę z kapusty kiszonej, jabłka i cebuli - wypróbowany, tradycyjny przepis, składniki i przygotowanie.
Czasem wystarczy kilkanaście minut i pyszny obiad dla całej rodziny mamy gotowy. Surówka z kiszonej kapusty z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem i jajkiem sadzonym to idealny pomysł na szybki, tani i pyszny obiad.
Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go! Polecam.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z kiszonej kapusty:
- 500g kiszonej kapusty
- 1 duże jabłko lub dwa mniejsze
- 1 cebula (najlepiej cukrowa)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżeczki nasion kopru lub kminku (ewentualnie)
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- kiełki brokułu, sałaty lub rzodkiewki do posypania
Przepis na surówkę z kapusty :
Krok 1.
- Kapustę kiszoną osączyć, odcisnąć i posiekać. Nie płukać kapusty, chyba, że jest mocno zakwaszona.
- Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z dużymi oczkami lub pokroić w słupki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2.
- Wymieszać kapustę kiszoną z jabłkami, cebulą i olejem. Surówkę doprawić cukrem i chili. Można dodać nasiona kminku lub kopru.
Smacznego :)
![]() |
surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz