Surówka z marchewki

Surówka z marchewki

Surówka z marchewki

Przepis na : obiad

90% marchewki to woda, 7% to składniki odżywcze, w tym węglowodany, białka, tłuszcze, celuloza. Pozostałe 3% stanowią składniki mineralne (potas, sód, wapń, fosfor, siarka, magnez, żelazo, mangan, miedź, cynk, kobalt), witaminy (A, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP), kwas foliowy, inozytol, a także związki siarkowe, kumaryny, alkaloidy i pektyny. Właściwości marchwi: Nieocenione jest działanie marchwi przy usuwaniu schorzeń żołądkowych i jelitowych – wspomaga wytwarzanie kwasu mlekowego i octowego. Przy nerwicy żołądkowej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, sosy, jabłka, ciasto, ogórki, ogórki konserwowe, polewa, diety, tarta, dieta, tarta z jabłkami, surówka, obiad, ciasto z białek , ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, ciasto z jogurtem naturalnym, surówka z marchwi i jabłka, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.