Przepis na : deser
Składniki: 1 kg jabłek papierówek 1 duży jogurt maturalny 1/2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy cukier puder olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt wymieszany z mlekiem, wsypujemy cukrem, cukier wanilinowy, roztrzepujemy za pomocą trzepaczki lub mikserem. Wsypujemy dwa rodzaje mąki połączone z proszkiem do pieczenia, dokładnie łączymy ze sobą składniki na ciasto. Ciasto powin... czytaj dalej...
Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.