Przepis na : obiad
Składniki: 1 Pęczek botwinki (mogą być 3 młode buraczki ) 4 ogórki świeże 4 jajka 1 pęczek rzodkiewki 2 ząbki czosnku 1 pęczki szczypiorku 1 pęczek koperku 1 łyżeczkę masła 1 duży jogurt 1 dużą śmietanę 18% sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru 1/2 litra wody sól, pieprz do smaku Wykonanie: Botwinkę oczyszczamy kroimy w małe kawałki, gotujemy na wolnym ogniu w 1/2 litra wody ze szczyptą soli. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny, masło odstawiamy do wystudzenia. Ogórki obieramy ze skórki, jajka gotu... czytaj dalej...
Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.