Z jakiej herbaty kombucha? Z jakiej herbaty kombucha? W ostatnich latach kombucha zdobyła ogromną popularność jako zdrowy napój fermentowany. Jest to napój otrzymywany poprzez fermentację herbaty z dodatkiem kultury bakterii i drożdży. Kombucha jest bogata w probiotyki, witaminy i enzymy, które przynoszą liczne korzyści dla zdrowia. Proces produkcji kombuchy Proces produkcji kombuchy rozpoczyna się od przygotowania słodzonej herbaty. Najczęściej używa się herbaty czarnej lub zielonej, choć można również eksp... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.