Sushi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni japońskiej, które zdobyło popularność na całym świecie. Jego historia sięga setek lat wstecz, kiedy to w Japonii zaczęto konserwować ryby w fermentowanym ryżu. Dziś sushi to nie tylko tradycyjne danie, ale także symbol kulinarnej sztuki, który łączy w sobie prostotę i wyrafinowanie. W tym artykule przyjrzymy się różnym rodzajom sushi, które warto wypróbować, aby w pełni docenić tę wyjątkową potrawę. Tradycyjne rodzaje sushi, które musisz spróbować W świe... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.