Dieta odgrywa kluczową rolę w zdrowiu ludzkim, a szczególnie ważna jest dla osób cierpiących na cukrzycę lub insulinooporność. Jednym z najlepszych sposobów na zwiększenie wartości odżywczych swojego posiłku jest dodanie do niego warzyw. Jednakże, wybór właściwych warzyw może być trudny, ponieważ niektóre z nich mogą mieć wysoki indeks glikemiczny, co oznacza, że mogą zwiększać poziom cukru we krwi. Brokuły Brokuły są jednym z najzdrowszych warzyw na świecie. Są bogate w błonnik, witaminę C, kwas foliowy ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.